חווית משתמש באתר אינטרנט

חווית משתמש UX באתר אינטרנט

תוכן עניינים

חווית משמש הינו מושג שאנחנו שומעים כל הזמן, לפחות בעולם האפליקציות. חווית משתמש באתרי אתרים אינה שונה מידי בכללים מחוויות אחרות, אבל יש היבטים מיוחדים שצריך לקחת בחשבון. למשל כשמישהו גולש באתר אינטרנט, יש לו מסך גדול שהוא בדר"כ מדפדף בו עם עכבר, פד של לפטופ או מסך מגע (כמו בטאבלט), לעומת מסכים קטנים של סלולרי, האופן שבו המשתמש צורך את המידע, הוא שומע משמעותית, בגלל כמה דברים. למשל כמה המשתמש רואה – בסלולרי הוא רואה חלק נכבד מהמסך, אבל החלק הזה לא יכול להכיל מידע רב מידי מכיוון שהמסך קטן.

מה היא חווית המשתמש באתרי אינטרנט?

אתר אינטרנט פועל על כמה אביזרים לרבות מחשב, מחשב נייד, סלולרי וטאבלט בעיקר. החוויה שונה בכל מכשיר, לכן האתר צריך להיות ריספונסיבי (מותאם למסכים ומכשירים שונים). חווית המשתמש במכשירים שונים היא מאוד ספציפית, למשל בסלולרי ובטאבלט אין לנו "עכבר", וכל מה שאנחנו נבצע באתר יהיה בלחיצות אצבע, בשביל לחיצות אצבע אנחנו צריכים לשים לב לגודל הכפתורים והאלמנטים השונים כדי שהתוכן יהיה קריא והכפתורים והאלמנטים הלחיצים יהיו בולטים.

חווית משתמש באתר אינטרנט במחשב והלפטופ

אנחנו נוכל לסדר את התכנים בצורה שיהיה למשתמש נוח "לסרוק" אותם עם העיניים, למשל אם המשתמש הוא ישראלי, הוא לרוב יסרוק את התוכן מצד ימין למעלה, לצד שמאל וכן הלאה. חווית משתמש נוספת שמאוד פופולרית בגלישה באתרים היא ה-F, כשגולש מדפדף בתוכן מצד ימים או שמאל ולא מגיע לסוף התוכן בשורה. בשביל חוויה נעימה בתכנון לגלישה מהסוג הזה, נמקם את כל האלמנטים החשובים בצד ימין או שמאל לפי שפת האתר (באתר בעברית מימין לשמאל, באתר באנגלית ושפות אחרות משמאל לימין.

בטאבלט

נכון, רוב הגולשים באתרים נכנסים דרך המחשב והסלולרי, אבל התאמה לטאבלט יכולה להועיל לאתרים שיש בהם גולשים מרובים שנכנסים דרך טאבלטים. למשל אתרים של תוכן לילדים, שטאבלט זה הכלי העיקרי שילדים משתמשים בו בשביל לצרוך תוכן. חווית המשתמש בטאבלט דומה לזה של הסלולרי, אבל עם מסך גדול יותר ולכן נוכל למקם אלמנטים רבים יותר במסך "אחד".

בסלולרי

מסך הסלולרי הוא קטן בשביל להכיל הרבה מידע, לכן צמצום התכנים יועיל לחווית המשתמש. הטקסט צריך להיות קריא על גבי מסך קטן ולכן לעיתים אנחנו אפילו נגדיל את הטקטס יותר ממה שהוא מופיע על גבי מחשב. גודל של טקסט במחשב יכול להיות כ-14 פיקסלים, ובסלולרי מומלץ שהוא לא יהיה פחות מ16. חווית המשתמש בסלולרי מצריכה כפתורים גדולים שניתן ללחוץ עליהם עם האצבע, ותכנים שלא יוסתרו בעת גלילה עם האצבעות. לא כדאי לדחוס מידע באיזור אחד כדי שהמשתמש יוכל בקלות להבין מה התוכן העיקרי שהוא צריך לשים לב אליו.

רוצים לבנות אתר אינטרנט עם חווית משתמש נעימה? צרו קשר

שתפו את המאמר

ידע זה כוח, הירשמו לעדכונים במייל בשביל לא לפספס עוד טיפה

Loading

מאמרים נוספים

התייעצו איתנו בכיף. השאירו פרטים כאן

עובד